Полезни съвети

Коя подова настилка е най-подходяща за мен?

При избора на ламиниран паркет от огромно значение има качеството и марката т.е.производителя.Препоръчваме ви да изберете такъв произведен в Германия – например EGGER, Tarket, и др. – това означава доказано качество и дългосрочна инвестиция. Важен е класа на износоустойчивост и дебелината на паркета колкото по-висок клас на износоустойчивост на покритието напр.32 и по-дебел паркет -8мм, 10мм, 12мм или 14 мм изберете това означава, че ще се радвате дълго на избрания ламинат.
Светла, тъмна, ярка или изискана – преди да вземете решение можете да се възползвате от професионалните съвети, които могат да ви предложат нашите консултанти.
Тъмните ламинирани паркети, често контрастират на ярки / светли мебели. Въпреки, че тъмните декори са много красиви, бъдете внимателни към тях – те могат да направят стаята ви визуално по-малка и да разкрият много повече замърсяванията. Светлите цветове правят помещението да изглежда по-голямо, свежо, чисто и просторно. Все по-предпочитани са светли и декори в сивата гама от потребителите.
Умерено светлите тонове са добър компромис, който съчетава най-доброто от двата вида. Впечатляващите структури на повърхността придават на пода специален характер.

Защо да изберем ламиниран паркет с фаска?

Фаската е V-образна фуга, направена чрез пресоване / фрезоване на ламинирания паркет, която се вижда при сглобяването му. Фаската е обработена със съвременна импрегнационна технология осигуряваща защита от влага и на практика удължава живота на паркета. Визуално паркетите с фаска са много по-атрактивни и уникални, паркета изглежда много стилно и естествено. Фаската прави ламинатите по-автентични и близки по визия до масивните паркети, добавя елегантност и стил на интериора като цяло.


Дизайнерски тенденции


От ВИНТИДЖ до модерното

АВТЕНТИЧЕН.
Този актуален стил се определя от различни видове дървесина, които му придават своята естественост и рустикален или елегантен характер. Богата палитра от цветове, предлагана от природата е представена в максимална степен и дава изключителна свобода на дизайнера.

Нов естествен стил.

Това са добре познати естествени материали, но в неочаквана форма и повърхност, обработена по различен начин. Тази необичайна обработка на повърхността придава нов облик. От тук произлиза и името на тази група декори: “New Natural Style” – нов естествен стил. Въпреки, че естественото излъчване е характерно за този тип подова настилка, визията й несъмнено е модерна.Топли и елегантни, рустикални, класически: въплъщение на безупречна естественост.

ВИНТИДЖ.

Светли и топли декори от различни типове дървесина, износени и наранени – разказват своите неповторими истории. Тези декори са подходящи за придаване на домашен уют и рустикална атмосфера. Те се съчетават идеално с антики, любими вещи и дизайнерски произведения.

Истински модерно.

“Pure Modern”- означава изчистени линии. Новият дървесен ефект, заедно с абстрактния дизайн, създават модерно усещане за светлина и сияние. Този тип подови настилки намират приложение във всякакви помещения, отворени стаи и жилищни помещения с линеен дизайн.

Ламиниран паркет на СТЕНА

Ламинирания паркет освен върху пода може да бъде монтиран и на стена. Все по-предпочитан пред МДФ или ПВЦ лампериите не само заради здравината, а огромното разнообразие от цветове, дизайни, текстури и не на последно място лесен монтаж.

Техническа информация

Egger – брошура техническа информация

Egger – списание за декори за дома